Saan näitä innostuksen puuskia aivan loistaviin aikoihin päivästä. Eilen esimerkiksi alkoi tehdä mieli itsetehtyä kebabia. En ole koskaan ennen koittanut sellaista valmistaa, mutta lopputulos oli enemmän kuin tyydyttävä. Innostukseni kebabiin heräsi siinä viiden kuuden aikoihin illalla. Kebabin kuitenkin pitää olla uunissa 3,5h joten syömään pääsi sitten vasta siinä kymmenen maissa.

Kebabin tein netistä ryöstämälläni ohjeella, enkä uskaltanut ekalla kerralla soveltaa ollenkaan.
http://kotiweb.kotiportti.fi/2fast4you.info/kebab.htm

Laitetaan nyt ohje vielä tähänkin, jos nuo sivut vaikka joskus katoavat.... tai jotain.

 

800G      Jauhelihaa (nautaa)

 

30g        Aromisuolaa

 

1/5 dl     Pippurisekoitusta (jotkut käyttävät pelkkää mustapippuria)

 

Laita mausteet astiaan ja lisää jauheliha.

Sekoita seos hyvin sekaisin ja pahoinpitele jauhelihaa sen verran kauan ja huolellisesti, että uskot suurimpien ilmojen kadonneen sen sisuksista.

Tee jauhelihamassasta pötkylä ja kääri se TIUKASTI folioon.

Laita pötkylä pellille tai ritilälle 100 asteiseen uuniin ja anna sen kypsyä 3h 30 min.

ÄLÄ yritä nopeuttaa kypsymistä nostamalla uunin lämpöä, koska silloin tuloksena on jauhelihamureke!

Uunista otettuasi, anna kebabin vetäytyä 10 minuuttia!

 

Pitaleivän ohjeen ryöstin Myllyn Paras lafkalta, ohje löytyy linkin takaa:

http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/kuluttajat/reseptit/paaruoat/tortillat__fajitas__pitaleivat/pitaleivat/

 

Laitettakoon se silti vielä tähän:

2½dl vettä
25g hiivaa
1tl suolaa
2rkl öljyä
5dl jauhoja, miellellään durumvehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina 8 osaan (tai montako nyt haluatkaan) ja pyörittele ne pulliksi. Kauli pullat mataliksi pyöreiksi pitaleiviksi (halkaisija 15 cm). Anna leipien kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 min. Onnistuneet pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".


Siinä pötkö uunista tulleena, vetäytyneenä ja vähän jo leikeltynä. Vieressään pitaleipä. Vasemmasta sivusta pilkottaa kulho missä itsetehty tsatsiki.

Tsatsikin ohjetta:

0,5l Partaäijä jogurttia (Turkkilaista jogurttia)
1 kurkku
5 valkosipulin kynttä (itsehän laitoin taas enemmän)
2rkl sitruunamehua
1rkl juoksevaa hunajaa
1rkl oliiviöljyä
0,5-1tl suolaa
mustapippuria

Voit käyttää myös tavallista maustamatonta jogurttia, mutta sitä pitää valuttaa ainakin tunti, siispä partaäijä on tähän tarkoitukseen ihan parasta.
Raasta kurkku ja valuta siitä enimmät nesteet pois siivilän läpi. Raasta valkosipuli ja sekoita kaikki aineet keskenään. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.

 Eli koko tuotos koostuu pitaleivästä jonka välissä kebabia, tsatsikia, jotain tulista kebabkastiketta/(tomaattikastike), salaattia ja kurkkua. Unohtui laittaa tomaattia.

 Ja sitten paras osio, eli kuva valmiista tuotoksesta! Kateellisethan arvosteli jo että näyttää hampurilaiselta, mutta mitä sitten. Se on pitakebab! Meillä ei ole kotona välineitä millä kebaasia saisi leikeltyä oikein ohuiksi siivuiksi. Mutta eipä se makuun vaikuta vaikka onkin paksumpaa. Ja tuo kuvassa oleva paksu siivu on juurikin kuvaa varten laitettu siihen, että jokainen voi nähdä että sitä kebabia ON mukana.

 

 

Ja vielä sokerina pohjalla niille jotka eivät tienneet, kebaasihan tulee ihan oikeasta kebab-eläimestä! Todisteena vielä kuva: