Onnistuin eilen luomaan täydellisen lasagnen. Koitan nyt laittaa ohjeen ainakin suurin piirtein samalla tavalla kuin miten itse tein. Mausteiden määrät ovat NOIN -arvioita, itse kun sirottelen ne aina suoraan purkista sen kummemmin mittailematta. Kuvaa ei tästä tuotoksesta valitettavasti ole. 

Jauhelihakastike

runsas 500g naudan jauhelihaa
2 sipulia
n. 5 valkosipulinkynttä (oman maun mukaan tietysti)
Pirkka paseerattu tomaatti 500g
2 pientä porkkanaa
Mausteita, itse laitoin:
2rkl pizzamaustetta (oregano käy)
2tl suolaa
1tl sokeria
2-3tl mustapippurirouhetta
2rkl Vampyreetä http://www.poppamies.fi/product_info.php?products_id=580
muutama tujaus Painia http://www.poppamies.fi/product_info.php?products_id=763
loraus ketsuppia

 

Sekoita mausteet paseeratun tomaatin sekaan kulhossa. Toimii varmasti ilman Painia ja Vampyreetäkin. Painilla on tarkoitus tuoda tulisuutta, Vampyreellä makua.
Ruskista jauheliha ja heitä sekaan pilkotut sipulit. Ruskistele jauhelit kunnolla ja kaada sekaan maustettu tomaattisose.
Säädä lämpöä pienemmälle ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi ja lisää ne kastikkeeseen. Parit sekoittelut, kansi päälle ja levy nollille.
 

Juustokastike

5rkl voita
1dl vehnäjauhoja
1l maitoa
1tl muskottipähkinää
hieman alle puoli pakettia vahvaa koskenlaskijaa 
puoli pakettia Pirkka Parhaat sinihomejuustoa http://www.pirkka.fi/files/pirkka.fi/image/ruoka/Pirkka-tuotteet/pirkkaparhaat_sinihomejuust.jpg  
(1-2tl suolaa)

Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot sekoittaen hyvin. Kaada sekaan maito ja sekoita kokoajan pohjaa myöten niin kauan kunnes seos kiehahtaa. Sammuta levy ja ota kattila pois siitä. Lisää koskenlaskija ja homejuusto paloina ja sekoittele kunnes ne ovat sulaneet joukkoon. Homejuuston kuoresta irtoaa palasia jotka eivät välttämättä sula. Tämä ei haittaa.
Maista ja lisää tarvittaessa suolaa

Tarvitset lisäksi:
Lasagnelevyjä 
Juustoraastetta

Täytä lasagnevuoka seuraavasti: Juustokastiketta, levyjä, jauhelihakastiketta, juustokastiketta, levyjä, jauhelihakastike, juustokastike, levyjä... jne... Kuitenkin niin että aivan päällimmäisenä on juustokastiketta. Ripottele pinnalle haluamasi määrä juustoraastetta ja laita uuniin keskitasolle 200 asteeseen 30-40 minuutiksi. 

 

Itse säikähdin että tujautun jauhelihakastikkeeseen aivan liikaa Painia, mutta juustokastike onneksi pelasti, eikä lopputulos ollut ollenkaan liian tulinen.
Painin tilalla nyt voi käyttää vaikka ihan tuorettakin chiliä tai muita chilikastikkeita oman maun mukaan. Tai jättää vaikka käyttämättä, jos ei ole tulisuuden ystävä. Itse heitin mausteiksi tomaattisoosiin vielä runsaasti paahdettua valkosipulia http://www.poppamies.fi/product_info.php?products_id=158 mutta olenkin aivan hulluna valkosipuliin, eikä
tuo meikäläisen valkosipulin käyttö oo enää pitkiin aikoihin ollut normaalia 
Homejuustosta sen verran että tämä ohje vaatii siis juurikin tuota Pirkan Parhaat sinihomejuustoa.  Koostumus on ennemminkin niinkuin Brie juustolla. Olen Auraakin koittanut laittaa juustokastikkeisiin joskus, mutta tämä Pirkan oma on paljon parempaa, ihan naposteltavanakin! Juustossa on outo, ehkä hieman paperimainen kuori päällä, mutta se kuuluu siihen ja on ihan syötävää. Myös paketissa on maininta asiasta.