Meiltä on leipä ihan finaalissa ja tottakai uuden leipävuoan omistajana piti nyt koittaa tehdä vuokaleipää. Sitten kun jaksaisi vielä useammin harrastaa tätä leipomista, niin säästyisi rahaakin.
Ohjeen nappasin netistä, puolitin ja tein muutenkin muutoksia, eli tämä on taas joku oma sähellys.


 

 

2,5dl maitoa
25g hiivaa
1tl suolaa
1-2rkl leipäsiirappia
"sopiva määrä" paahdettua valkosipulia (poppamiehen)
n. 7dl hiivaleipäjauhoja
25g voita

 

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon johon on sekoitettu suola ja siirappi.
Alusta jauhoja vähitellen taikinaan ja alustuksen loppuvaiheessa lisää sula voi taikinaan.
Vaivaa sekaan loput jauhot. Taikina on valmista kun se irtoaa hyvin kulhosta ja sormista.
Ripottele taikinan päälle jauhoja ja kohota liinan alla 30 minuuttia.
Muotoile taikina voideltuun leipävuokaan ja kohota vielä toiset 30 minuuttia (itse en jaksanut ihan puolta tuntia enää tässä vaiheessa kohottaa)
Paista uunin keskitasolla 200-225 asteessa 30 minuuttia.

 


 

Kuvissa leipä näyttää päältä tummemmalta kuin oikeasti onkaan.
Valkosipuli olisi minun ja miehekkeenkin mielestä saanut maistua enemmän. Ensi kerralla sitten.
Mutta muuten oikein makoisa tapaus.